Rysk man återvänder hem efter att ha bott på Phukets flygplats i 14 dagar

Phuket -

En rysk man har återvänt hem efter att han vistats på Phukets internationella flygplats i 14 dagar.

Phuket Tourist Assistance Centre (TAC) berättade för Phuket Express torsdagen (21 september)st) att fjorton dagar innan missade en 38-årig rysk man vars namn undanhållits av flygplatstjänstemän sitt flyg tillbaka till Ryssland. Han hade inga pengar kvar efter att ha spenderat allt på sin semester och hade inget bagage eller något sätt att köpa ett hotellrum eller en annan biljett. De enda två sakerna som han hade kvar var sin mobiltelefon och sitt pass. Han sa att han väntade på att hans mamma skulle köpa en ny flygbiljett till honom för att komma hem men det var knappt med kontanter och som ett resultat av detta satt han fast vid flygplatsterminalen.

TAC, Phukets turistpolis och personal på flygplatsen hjälpte till att ta hand om honom under de senaste veckorna. Han fördes till ett närliggande sjukhus för behandling för en infektion i båda hans ögon och under vistelsen på flygplatsen hjälpte personalen till att hitta kläder och mat åt honom och täckte hans räkning för att lösa hans ögoninfektion.

På torsdag (21 septemberst) återvände han slutligen till sitt hem i Ryssland. Den ryske mannen och hans mamma tackade alla för att de tagit hand om honom under de senaste veckorna.

Otroligt nog sa TAC till Phuket Express att detta inte var första gången som den ryske mannen missade sitt flyg och satt fast på Phukets flygplats utan pengar. Förra året skulle samma man ha missat ett annat flyg och med hjälp av personal stannade på flygplatsen under en kortare tid än hans nuvarande problem tills han återvände hem.

Personalen på Phuket flygplats hoppas att mannen kommer att besöka Phuket igen men hoppades också att han inte missade sitt flyg för tredje gången.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.