Vitaliserar thailändsk turism med säkerhetszoner

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – I ett försök att vitalisera turismen och få den tillbaka på rätt spår till där den var före pandemin, har turistdepartementet lanserat ett initiativ som fokuserar på att utveckla säkra zoner för turister över hela Thailand. Regeringen siktar på att locka 40 miljoner utländska besökare i slutet av 2024, med intäkter på över 3 biljoner baht.

Jaturon Phakdeewanit, generaldirektören för departementet för turism, sade att detta är den tredje fasen av det pågående arbetet med att utveckla säkra turistzoner, som inleddes under utbrottet av covid-19. Projektet ligger i linje med den nationella strategin och följer konceptet "KEEP IT SAFE AND SOUND 5E of Safety Zone", med fokus på hållbar turism och samhällsengagemang.

För i år har fem nya säkra turistzoner införts, som var och en tillgodoser specifika behov och miljöer. Dessa inkluderar miljövänliga zoner i Wang Nam Khiao-distriktet, Nakhon Ratchasima-provinsen; globala evenemangsklara utrymmen i Mueang-distriktet i Udon Thani-provinsen; beredskapsområden för sjöturister i Trangprovinsen; trosbaserade säkra vägar i Sathing Phra-distriktet, Songkhla-provinsen; och samhällsbaserade zoner i Damnoen Saduak Floating Market, Ratchaburi-provinsen.

Turistdepartementet fortsätter att arbeta med att utöka dessa säkra zoner, i syfte att ingjuta förtroende hos turister och samtidigt stärka Thailands konkurrensfördel på den globala turistmarknaden. Denna åtgärd förväntas inte bara stärka lokala ekonomier utan också bidra till en mer rättvis inkomstfördelning och minska inhemska skillnader.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.