Flygplatser i Thailand avsätter 140 miljarder baht för brådskande flygplatsprojekt

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Flygplatser i Thailand (AOT) har tilldelat en budget på 140 miljarder baht för två stora flygplatsbyggnadsprojekt som svar på den brådskande politik som presenterades av premiärminister Srettha Thavisin.

Enligt AOT involverar det första projektet byggandet av Andaman International Airport i Phangnga-provinsen, som syftar till att stimulera turism och förvandla Phuket, Phangnga, Krabi och Ranong till flygnav. Denna nya flygplats kommer att ligga på cirka 6,000 XNUMX rai mark i Thakua Thung-distriktet, ett Ratchaphatsadu-område som ägs av finansdepartementet.

AOT-president Kerati Kijmanawat sa att byrån syftar till att starta projektet så snart som möjligt. Rekryteringen av en konsult för forskning och utveckling förväntas ske i slutet av året, med fokus främst på projektinvesteringar.

Byggprocessen beräknas ta cirka sju år, med tre år dedikerade till forskning och utveckling och fyra år för konstruktion. Flygplatsen är planerad att vara i drift 2031, med förväntningar om att öka turistankomsterna till Andaman-regionen med minst 15 miljoner.

Kerati tillade att AOT också kommer att allokera ytterligare 70 miljarder baht för den andra fasens renovering av Chiang Mai International Airport, ett mer komplext projekt på grund av det privata ägandet av marken.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.