Thailändska privata företagssektorn uttrycker stöd för nya statliga riktlinjer

Nationell – Mr. Prateep Tangmatitham, verkställande ordförande för Supalai Company Limited, stöder den nya thailändska regeringens visumfria plan för Kina och Kazakstan, 10,000 XNUMX baht digitala plånböcker och en minimilönehöjningspolitik för ekonomisk tillväxt. Fastighetsåtgärder är dock inte nödvändiga för tillfället, sa han.

Den 19 september 2023 sade Prateep att efter den nya thailändska regeringens explicit förklarade politik, tror han att den gradvis kommer att förbättra den övergripande ekonomin. Förbättringstakten beror på vilken policy som implementeras. Regeringens olika satsningar, t.ex som att minska el- och energiräkningarna att lätta bördan för allmänheten och tillhandahålla gratis visum till kinesiska och kazakstanska turister för att öka turismen, är positiva steg som kan öka investerarnas förtroende, tror Prateep.

När det gäller den viseringsfria politiken, om den ger positiva resultat, kan den utvidgas till andra länder i framtiden tror Prateep. När det gäller den digitala plånboken på 10,000 XNUMX baht som syftar till att stimulera ekonomin, kan dess inverkan ta lite tid att bli tydlig.Prateep diskuterade också oro över den globala ekonomiska situationen under fjärde kvartalet.

Den globala ekonomin är fortfarande osäker, särskilt på grund av den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Han nämnde också att räntorna sannolikt inte kommer att stiga ytterligare inom den närmaste framtiden och hoppas att inflationen kommer att stabiliseras i början av 2024 och räntorna kommer att minska.

Enligt hans åsikt borde den nya thailändska regeringen fokusera på att förbättra den totala ekonomin snarare än specifika fastighetsåtgärder. Han tror att en stark ekonomi kommer att leda till bättre förutsättningar för fastighetssektorn, eftersom en robust ekonomi leder till ökad köpkraft.

När det gäller minimilöneökningen till 400 baht 2024, föreslog han att dess inverkan på fastighetssektorn sannolikt skulle vara blygsam, med tanke på att många företag redan betalat löner över minimilönen. När det gäller bostadspriserna kan det bli viss påverkan, men den förväntas inte bli betydande, eftersom olika faktorer bidrar till bostadspriserna förutom arbetskraftskostnaderna.

Till sist, Mr Prateep diskuterade de potentiella effekterna av skatteuppbördspolicyn för individer som tjänar inkomst utomlands enligt avsnitt 40 i skattelagen. Han föreslog att även om det kanske inte skulle öka statens inkomster avsevärt, kunde det leda till att individer behåller sina pengar utomlands istället för att ta dem tillbaka till Thailand. Dessutom kan det avskräcka utländska investeringar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.