Thailands premiärminister i USA för FN:s generalförsamling

USA

Thailands premiärminister Srettha Thavisin, tillsammans med finansministern och andra regeringstjänstemän, anlände till JFK International Airport i New York den 19 september. De deltar i FN:s 78:e generalförsamling, som äger rum den 18:e till den 24:e september.

Huvudmålet för premiärminister Sretthas uppdrag är att stärka det internationella samarbetet mellan nationella ledare och inflytelserika personer i bilaterala och multilaterala ramar. De välkomnande kommentarerna kommer att fokusera på temat "Fostering Partnership for Our Common Future: Enhancing Multi-Stakeholder Partnerships to Accelerate the SDGs in ASEAN." Ett toppmöte om klimatambition kommer att arrangeras av Thailand, den ekonomiska kommissionen och UNESCAP.

Under ett högnivåmöte om globala utvecklingsinitiativ (GDI) och samarbetsresultat kommer Thailand att lyfta fram sina ansträngningar för att samarbeta för att hantera en internationell miljökris och klimatförändringar.

Dessutom kommer det att finnas diskussioner om thailändsk politik som stöder internationell handel och investeringar, samt ansträngningar för att bygga upp förtroende för multinationella företag.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.