Thailands gratisvisumsystem för kinesiska och kazakstanska turister blir officiellt

Nationellt —

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Policyn, som kommer att träda i kraft från 25 september till 29 februari 2024, kommer att gälla för besökare från Kina och Kazakstan som meddelats av Royal Gazette.

Turisterna från de nämnda länderna kommer att befrias från stämpling och får vistas inom kungariket Thailand under en period som inte överstiger trettio dagar, som ett särskilt fall.

Tillkännagivandet specificerar att det är absolut nödvändigt att locka internationella turister till Thailand på grund av covid-19-pandemins inverkan på turistsektorn, för att stimulera ekonomin på både lokal och nationell skala.

Icke desto mindre kanske schemat inte är en enkel lösning som vi tidigare rapporterat i detaljer här..

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.