Nedskärningar av energikostnader träder i kraft den här veckan

PRESSMEDDELANDE:

Det första officiella regeringsmötet under ledning av premiärminister och finansminister Srettha Thavisin avslöjade flera stora förändringar. Nyckeln bland dem var sänkningar av el- och dieselpriser som trädde i kraft denna månad, tillsammans med varannan månadslönebetalningar för tjänstemän från och med nästa år.

Elpriserna kommer att sjunka till 4.1 baht per enhet från 4.45 baht, med början i septembers faktureringscykel. Dieselpriserna kommer också att sänkas till under 30 baht per liter, med start den 20 september. Ytterligare information om bensinprissättning för de som verkligen drabbas kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

En nationell strategikommitté för mjuk makt har under tiden inrättats, i linje med kampanjlöften om att öka inkomsterna och skapa fler möjligheter för det thailändska folket. Ett treårigt skuldmoratorium har också antagits för bönder och småföretag.

Slutligen kommer ett nytt varannan månadslönesystem för tjänstemän att implementeras från och med den 1 januari 2024, i syfte att lindra de ekonomiska bördorna för lägre tjänstemän.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.