70-80 % risk för skyfall över hela Thailand med möjliga översvämningar

Nationellt – Thailands meteorologiska avdelning meddelade en chans på 70-80 % för kraftiga regn under de kommande 24 timmarna som påverkar norra, östra och centrala Thailand, inklusive Bangkok och storstadsområden. Kontinuerliga regn kan resultera i översvämningar i vissa områden.

Den 18 september förutspådde Thailands meteorologiska avdelning vädret för
nästa 24-timmarsperiod då ett måttligt monsundal korsar norr och övre nordost
Thailand närmar sig med lågtryck in i övre Vietnams kust. En annan måttlig sydvästmonsun korsar Andamansjön, nedre norr, centrala, öster, söder och Thailandsbukten. Detta kan resultera i skyfall i vissa delar av norra, nordöstra, centrala och östra Thailand.

Medborgare som bor i det drabbade området bör vara försiktiga med översvämningar, särskilt bergssluttningar vid floder och låglandsområden. Personer som reser under åskväder bör vara vaksamma.

Vindar och regn kommer att orsaka 1-2 meter höga vågor i övre Andamansjön från Ranong-provinsen och uppåt, och mer än 2 meter eller mer i höjd under åskväder. För
nedre Andamansjön från Phang Nga-provinsen nedåt och Thailandbukten kan ha 1 meter vågor och 1-2 meter vågor under åskvädret. Segling under åskväder på små fartyg är förbjuden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.