Ökning av influensafall uppmanar regeringen till åtgärder

PRESSMEDDELANDE:

Hälsorapporter har visat att antalet influensapatienter tredubblats nyligen, med små barn i skolor som identifierats som en högriskgrupp. För att bekämpa ökningen har folkhälsoministeriet beordrat sjukhus att förbereda sig för ett potentiellt utbrott och har skickat epidemiologiska team till riskgrupper.

Folkhälsominister Cholnan Srikaew sa att de senaste uppgifterna registrerade 138,766 XNUMX bekräftade influensafall. Trots en låg dödlighet på endast två registrerade dödsfall, intensifierar myndigheterna förberedelserna inom alla relevanta myndigheter.

Utbrottet är till övervägande del av A/H1N1-stammen. Data från avdelningen för sjukdomskontroll avslöjade att en skola i Lamphun-provinsen hade 101 elever som uppvisade influensaliknande symtom under en veckas period mellan slutet av augusti och början av september.

Av fem testade prover bekräftades fyra som influensa typ A. Som svar fokuserar epidemiologiska team på skolor, särskilt i högriskområden, och sjukhus rustar upp för att erbjuda förebyggande influensavaccinationer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.