Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Visumbefrielse för kinesiska turister godkända och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 11 september 2023, till söndagen den 17 september 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Premiärminister Srettha Thavisin presenterade regeringens nya politik för parlamentet den 11 september, och delade upp dem i en tvåfas plan för att ta itu med Thailands ekonomiska och sociala utmaningar som ärvts från den tidigare administrationen.
  2. Befälhavaren för en mördad motorvägspolis, Pol. Maj:t Sivakorn Saibua, har enligt uppgift skjutit och dödat sig själv i en privat bostad i Pathum Thani-provinsen, efter att ha anklagats för att ha kallat den nu avlidne Pol Maj Sivakorn för att delta i den misstänktes middagsbjudning.

Familj, släktingar och kollegor från den thailändska polisstyrkan samlades i går vid Wat Phra Si Mahathat i Bangkoks Bang Khen-distrikt för att hålla en begravning för den bortgångne motorvägspolisen Pol. Maj:t Sivakorn Saibua, som sköts ihjäl av en beväpnad man efter att ha vägrat att följa en begäran om olaglig karriärbefordran från en bytjänsteman.

Fallet fortsätter att fascinera framför allt thailändska medier.

3. Den thailändska regeringen har officiellt godkänt ett visumundantag för kinesiska turister tillsammans med kazakstaner idag, den 13 september, samt en sänkning av el- och oljepriserna, enligt premiärminister Srettha Thavisin.

Thailand kan möta en kamp i uppförsbacke för att uppnå den önskade tillströmningen av ankomster från det kinesiska fastlandet genom sitt kommande viseringsfria system, främst på grund av flera faktorer.

Undantaget som tillåter kinesiska turister och kazakstanska turister att återvända till Thailand med begränsat pappersarbete börjar inom några dagar.

4. En Grab-förare har fått allvarliga skador från skottskador efter att ha blivit skjuten av en minivansförare på Samuis internationella flygplats.

Incidenter mellan mobilappstaxichaufförer och "traditionella" taxichaufförer har eskalerat över hela landet sedan slutet av Covid-19.

Pita sa till thailändska medier att han kommer att fortsätta spela en avgörande roll i partiet Move Forward.
Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.