Phukets största berättelser från den senaste veckan: Åtgärder mot påstådda ryska arbetare fortsätter och mer 

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 11 september 2023 till söndagen den 17 september 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phuket Immigration inspekterade ett företag i Phuket efter att de fått besked om att det påstås ha arbetat en rysk person där illegalt.Poliser kontrollerade och fann att den ryske mannen har ett lagligt arbetstillstånd.
  2. Phuket Immigration inspekterade en biluthyrningsbutik i Mueang Phuket efter att de informerats av oroliga medborgare om att företaget påstås vara helt ryskt ägt och sysselsatt rysk personal illegalt, utan att involvera några thailändska medborgare.

De ryska männen som hittades med lagliga arbetstillstånd åtalas för att vara husägare och tillåta utlänningar att tillfälligt bo på hans boende utan att rapportera utlänningsstatus till immigrationstjänstemän inom 24 timmar.

3. En efterlyst kinesisk misstänkt som påstås skapa falska dokument för att låna pengar vilket resulterade i 5.6 miljarder baht i skadestånd arresterades i Phuket.

Den misstänkte hade tagit sig in i Thailand via Phukets internationella flygplats tidigare denna månad den 5 septemberth med ett THAILAND PRIVILEGE CARD (PE).

4. En algerisk man greps nära Chalongs polisstation för 193 dagars uppehåll.

Den 29-årige algeriske mannen greps framför en närbutik mittemot Chalongs polisstation.

5. En Tuk Tuk-taxichaufför överlämnade sig till Phuket-polisen efter att han träffat och skadat en saudiarabisk fotgängare och lämnat olycksplatsen.

Den utländska turisten identifierades senare fullständigt som Alotaibi Meshari Midad, 38, en saudiarabisk medborgare.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.