Phat Kaphrao kröntes till världens bästa wokning

BANGKOK (NNT) – TasteAtlas.com har avslöjat att Thailands älskade street food-rätt, Phat Kaphrao, har tagit förstaplatsen på den eftertraktade listan "Bästa röror i världen 2023", vilket befäster menyns popularitet med en anmärkningsvärd poäng på 4.8 av 5.

Den världsberömda kulinariska rankningswebbplatsen placerade en annan thailändsk favorit, Pad Thai, på en respektabel 8:e plats och säkrade en poäng på 4.4. Sydkoreas Dak Galbi tog andraplatsen på listan med en imponerande poäng på 4.7.

Andra thailändska rätter på topp 50-listan var Phat Si-io med 4.3, Khua Kling som fick 4.2 och wokad kyckling med cashewnötter med 3.7.

TasteAtlas.com, som innehåller recept och matrecensioner från kritiker över hela världen, berömde Phat Kaphrao för sina enastående egenskaper. Webbplatsen lyfte fram att Phat Kaphrao, som kännetecknas av sin kombination av köttfärs eller skaldjur med helig basilika, schalottenlök, vitlök och chilipeppar, förstärks ytterligare med soja, socker och fisksås.

Phat Kaphrao serveras vanligtvis med ris, ett stekt ägg och en sida av fisksås, vilket skapar en blandning av smaker och texturer som har fängslat både lokalbefolkningen och turister.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.