Studie visar att majoriteten av thailändska föräldrar stöder förbud mot e-cigaretter

PRESSMEDDELANDE:

En nyligen genomförd studie gjord av Research Centre for Social and Business Development (SAB) har avslöjat att en majoritet av föräldrarna i Thailand stöder det befintliga förbudet mot import och försäljning av e-cigaretter.

Resultaten, som presenterades vid ett seminarium anordnat av SAB, indikerar att 91 % av de 5,582 4,087 tillfrågade i hela landet är för att behålla förbudet, med hänvisning till oro över de potentiella hälsoriskerna för unga människor. Undersökningen gavs till XNUMX XNUMX föräldrar till elever från högstadiet till gymnasiet, tillsammans med lärare och skoladministratörer.

Undersökningen visade vidare att 80 % av de tillfrågade var väl medvetna om de negativa hälsoeffekterna i samband med e-cigaretter. Samma andel trodde också att e-cigaretter kunde fungera som en inkörsport till olagliga droger. För att ta itu med dessa problem klargjorde experter från Tobacco Control Research and Knowledge Management Center (TRC) behovet av samarbete mellan olika regeringsdepartement och myndigheter för att upprätthålla förbudet effektivt.

Experterna efterlyste också medvetenhetsprogram som involverar föräldrar, lärare och media för att utbilda allmänheten om farorna med e-cigaretter. Gruppen fortsatte med att föreslå att man skulle införliva kursplaner mot e-cigaretter i skolor och ingjuta ett starkt socialt värde mot e-cigarettanvändning bland ungdomar.

Stödet för förbudet sträcker sig till organisationer som Congress of Parents and Teachers in Thailand (CPTT) och The Royal College of Peediatricians of Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.