Framåtledare Pita avgår

Nationellt —

Pita Limjaroenrat har avgått från sin position som ledare för Move Forward Party, vilket ger plats för en ny ledare att ta på sig rollen som oppositionsledare.

Enligt grundlagen ska oppositionsledaren vara en MP från det största partiet inom oppositionen, som är Move Forward Party, eftersom det har 151 MP.

Pitas status som riksdagsledamot har dock lagts på is för närvarande, i avvaktan på ett avgörande från författningsdomstolen angående hans fall rörande mediaaktieinnehav.

Pita betonade på Facebook att han fattade detta beslut efter omfattande samråd med partiets verkställande ledamöter och riksdagsledamöter. De erkänner gemensamt den avgörande betydelsen av oppositionsledarens roll i det parlamentariska systemet. Denna roll är avgörande för effektiv statlig tillsyn och förespråkar nödvändiga reformer, sade Pita. Han kommer dock att fortsätta spela en avgörande roll i partiet.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/