Utbildningsministeriet för att ta tillbaka initiativet "En student, en surfplatta".

PRESSMEDDELANDE:

Utbildningsministeriet kommer att återuppliva initiativet "en student, en surfplatta" som ursprungligen initierades för ett decennium sedan för att förse varje elev och lärare över hela landet med en surfplatta.

Under tillkännagivandet av planen sa utbildningsminister Pol Gen Permpoon Chidchob att initiativet syftar till att främja lika utbildningsmöjligheter och förbättra kvaliteten på utbildningen bland thailändska studenter.

Pol Gen Permpoon beskrev ytterligare mål, inklusive att minska arbetsbördan för lärare och pedagogisk personal genom att effektivisera processen för att utvärdera deras akademiska prestationer, göra det möjligt för dem att frivilligt återvända till sina hemprovinser, eliminera bruket att köpa tjänster och lösa lärares skuldfrågor.

Enligt utbildningsministern syftar initiativet till att lindra den ekonomiska bördan för studenter och minska skillnaderna i utbildningsmöjligheter. Tjänstemän utvärderar för närvarande programmets kostnader och överväger alternativ som att använda den befintliga budgeten, låna eller hyra surfplattor om det behövs.

Programmet "en student, en surfplatta" föreslogs ursprungligen av den tidigare premiärministern Yingluck Shinawatras regering 2011. Det började med distributionen av surfplattor till 860,000 1 elever i årskurs 2012 i mitten av 1.7, med en budget på XNUMX miljarder baht. Trots inledande skepsis angående kostnad och funktionalitet visade en undersökning från National Statistical Office (NSO) efter det första året att tabletterna generellt sett togs emot väl.

Lärarna tyckte att de var särskilt effektiva för att förbättra språkkunskaperna. Men nästan 9 % av de surfplattor som levererades stötte på hårdvaruproblem, vilket ledde till att programmet avbröts efter det andra året.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.