Vinnare av de 2023 bästa restaurangerna 25 avslöjas i Phuket

FOTO: InterContinental Phuket Resort

PRESSMEDDELANDE:

TOP25Restaurants.com, en organisation som använder artificiell intelligens (AI) för att utvärdera matställen över hela världen, har avslöjat sin lista över de 25 bästa restaurangerna i Phuket för 2023. Detta markerar den tredje upplagan av den prestigefyllda rankningen, som firar kulinarisk excellens på ön.

Priserna bestäms av Restaurant Rating Index, som kombinerar AI-analys med professionellt omdöme för att objektivt rangordna Phukets finaste matställen. Den bästa platsen för fina middagar gick till "hom restaurant", ledd av kocken Ricardo Nunes, känd för sitt jäsningsinspirerade kök med lokala råvaror.

L'Arôme by the Sea, Phukets enda franska fina restauranger, säkrade den andra positionen och erbjuder modern fransk mat under kocken Yannick Hollensteins ledning.

Jampa, ett koncept från jord till bord med rätter som växlar dagligen, fick tredje plats, följt av Pru på Trisara Resort och Samut, känt för sitt thailändska kök berikat med lokala skaldjur och ingredienser.

Priserna introducerade nio nyligen erkända restauranger bland de 25 bästa, inklusive HEH, den första australiska fina restaurangen i Phuket; Semi di Tsubu, blanda japansk och italiensk mat; och Su Va Na, som erbjuder en marin matupplevelse.

TOP25Restaurants.com, grundat av Bernard Metzger, är känt för sin guldstandard i den kulinariska världen. De årliga utmärkelserna använder "Restaurant Rating Index", som bedömer olika aspekter av restauranger, inklusive matkvalitet, atmosfär, valuta för pengarna och sociala indikatorer som onlinenärvaro och medieengagemang.

Ceremonin för TOP25 Restaurants Phuket Awards 2023 ägde rum på InterContinental Resort & Spa Phuket den 11 september 2023. Evenemanget innehöll utdelning av troféer till var och en av de 25 bästa restaurangerna, vilket gav prestige till erkännandet, med Lertchai Wangtrakuldee, chef för restaurangen Tourism Authority of Thailand (TAT) Phuket Office, som personligen delar ut utmärkelserna.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.