Rättsliga åtgärder vidtas mot illegala taxichaufförer i Phuket

Phuket -

Rättsliga åtgärder vidtas mot fyra illegala taxichaufförer i Phuket.

Phuket Land Transport Office (PLTO) rapporterade att den här veckan satte relevanta tjänstemän upp en checkpoint nära Phukets internationella flygplats i Sakoo-distriktet Thalang.

Fyra taxichaufförer hittades använda personliga fordon för att överföra turister som illegala taxibilar (Black Plates). De kränkande taxichaufförerna kommer att dömas till böter och deras körkort kommer att övervägas för 90 dagars avstängning.

Phuket Express noterar att "svarta skyltar" är en term som vanligen används av PLTO för ett vanligt personligt fordon (med en vit registreringsskylt, ironiskt nog) men i stället visade sig användas för att överföra passagerare som en illegal taxi.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.