Regeringen ska noggrant granska lokala inflytelserika personer

PRESSMEDDELANDE:

Mordet på en lokal motorvägspolis nyligen i Nakhon Pathom-provinsen har satt lokala maktstrukturer i Thailand under intensivt nationellt fokus.

Vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul tog nyligen upp frågan om att slå ner kriminella organisationer. Han varnade också för fraser som att "kuva maffian" och formuleringar som alltför begränsar tillslagets omfattning till bara organiserade kriminella element, och betonade att saken inte bara handlar om att tygla individer med lokalt inflytande som bryter mot lagen och skrämmer invånare.

Minister Anutin insåg att det finns många brottslingar och sade att strikta straffåtgärder och förebyggande åtgärder skulle vidtas för att stävja olaglig verksamhet.

På frågan om veckans regeringspolitiska debatter berömde Anutin insatserna från alla inblandade parter och bekräftade att regeringen har till uppgift att klargöra frågor som tagits upp av oppositionen.

Han noterade att oppositionen har varit konstruktiv snarare än obstruktiv, och betonade vidare att alla rekommendationer för närvarande är under övervägande. Kommande frågor inkluderar budgetpropositionen och ett misstroendevotum, som kommer att testa regeringens prestationer.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.