Efterlyst kinesisk misstänkt gripen i Phuket för miljarder baht för påstådda bedrägerier i Kina

Phuket-

En efterlyst kinesisk misstänkt som påstås skapa falska dokument för att låna pengar vilket resulterade i 5.6 miljarder baht i skadestånd arresterades i Phuket.

Phuket Immigration berättade för The Phuket Express att de tidigare denna månad underrättades av den kinesiska ambassaden om en efterlyst misstänkt endast identifierad som Gao, 55, en kinesisk medborgare, som anklagas för att ha producerat falska dokument för att låna pengar, vilket påstås ha resulterat i ekonomiskt skadestånd på cirka 5.67 miljarder baht. Han hade rymt till Thailand.

Immigrationsbyrån fick reda på att den misstänkte hade tagit sig in i Thailand via Phukets internationella flygplats tidigare denna månad den 5 septemberth med ett THAILAND PRIVILEGE CARD (PE). Han fick komma in för att stanna i Thailand till den 3 septemberrd nästa år.

Phuket Immigration fick reda på att han bodde i en villa i Rawai, Mueang Phuket där han greps. Han bodde hos några av sina släktingar. Han fördes till Phukets immigrationskontor för ytterligare rättsliga åtgärder.

Gao släppte inte en vädjan eller ett uttalande till pressen om anklagelserna mot honom.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.