Det thailändska kabinettet godkänner visumbefrielse för kinesiska och kazakstanska turister, samtidigt som de genomför nedskärningar i olje- och kraftpriser

Nationellt —

Den thailändska regeringen har officiellt godkänt ett visumundantag för kinesiska turister tillsammans med kazakstaner idag, den 13 september, samt en sänkning av el- och oljepriserna, enligt premiärminister Srettha Thavisin.

Visumundantagsprogrammet kommer att träda i kraft från 25 september till 29 februari 2024, enligt Srettha.

Han sa att inkluderingen av kazakstanska turister i programmet var ett svar på det ökande intresset bland kazakstanier som ville resa till Thailand för att undkomma de svåra vinterförhållandena i Kazakstan. Trots förslag inkluderades dock inte indiska och ryska turister.

Regeringen har också godkänt prissänkningar på el och olja för thailändare, med kraftpriset ner till 4.1 baht per enhet från 4.45 baht och dieselpriser till mindre än 30 baht per liter. Elprissänkningen kommer att träda i kraft vid en faktureringsperiod i september, och oljesänkningen börjar den 20 september.

Regeringen har också godkänt följande planer:

  • Inrättande av en kommitté för att organisera en kunglig ceremoni för att hedra den avlidne och store kung Bhumibol Adulyadej.
  • Genomförande av ett treårigt skuldmoratorium för bönder och småföretag.
  • Förslag om att ändra betalningsschemat för statliga tjänstemän från månadsvis till varannan vecka.
  • Bildande av en studienämnd för en stadgarrevision och en folkomröstning.
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.