Premiärministern och regeringen tillkännager politik för nationalförsamlingen

PRESSMEDDELANDE:

Nyckelpolitik har presenterats vid nationalförsamlingen ledd av premiärminister och finansminister Srettha Thavisin för att ta itu med Thailands ekonomiska, sociala och politiska utmaningar.

Regeringen har förbundit sig att främja enhet och harmoni i det thailändska samhället samtidigt som de tar itu med frågor som att den stagnerande ekonomin fortfarande återhämtar sig från pandemin, minskande export och höga hushållsskulder. Dessutom vill administrationen stimulera kortsiktiga utgifter genom en stipendiepolicy på 10,000 XNUMX baht, erbjuda skuldlättnader till olika sektorer, minska energikostnaderna och fokusera mer på turism som ett sätt att generera intäkter.

På medellång och lång sikt har regeringen som mål att öppna nya handelsvägar, investera i transportinfrastruktur och fokusera på hållbara och rena energilösningar. Politiken betonar också decentralisering, digitalisering och modernisering, inklusive reformer inom utbildning och militär.

Särskilt fokus kommer att läggas på att ta itu med utmaningar relaterade till Thailands åldrande samhälle och inkomstskillnader. Social välfärd, miljöskydd och folkhälsa är också viktiga fokusområden, i syfte att ge alla medborgare lika möjligheter och bättre livskvalitet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.