UPPDATERING: Överordnad över den mördade thailändska motorvägspolisen dör av självmord

Nakhon Pathom -

Befälhavaren för en mördad motorvägspolis, Pol. Maj:t Sivakorn Saibua, har enligt uppgift skjutit och dödat sig själv i en privat bostad i Pathum Thani-provinsen, efter att ha anklagats för att ha kallat den nu avlidne Pol Maj Sivakorn för att delta i den misstänktes middagsbjudning.

Först vår tidigare historia:

Sex thailändska poliser sitter häktade för att de påstås ha hjälpt den misstänkte polismördaren att förstöra bevis och undvika gripandet i den brutala motorvägspolisens skjutning i Nakhon Pathom-provinsen.

Nu till vår uppdatering:

Pol Col Wachira Yaothaisong, befälhavaren för Highway Police Sub-division 2, hittades död i sitt hus i Pathum Thani måndagen den 11 september.

Pol Col Wachira var en av 25 poliser som var närvarande vid middagen för den häktade distriktschefen Praveen Chanklai, som påstås ha beordrat sin högra hand, Thananchai Manmak, att skjuta och döda Pol Maj Sivakorn, chefen för motorvägspolisen. station 1.

Wachira var befälhavare för Sivakorn. Han anklagades av högre polis för att ha bjudit in Sivakorn att delta i distriktschefens födelsedagsfest, där han sköts ihjäl efter att ha vägrat att kringgå normala rutiner för att främja den misstänktes släkting till en högre position inom polisstyrkan.

Wachira utreddes för vårdslöshet av polisinspektören. Han hade också förflyttats till en inaktiv post, tillsammans med alla andra officerare som var närvarande på festen.

Polisen misstänkte att Wachira dog av självmord på grund av trycket från utredningen.

Pol Maj Sivakorns död fick också två högt uppsatta poliser i Nakhon Pathom-provinsen att överföras till inaktiv tjänst, inklusive Pol Maj Gen Chakkrit Khruesunthornwanich, provinspolischefen för Nakhon Pathom, och Pol Col Phuphon Thapcharoen, superintendent för Muang Nakhon Pathom polisstation.

Hittills har sex poliser på festen formellt anklagats för att ha hjälpt polismördaren, Thananchai, som nu var avliden efter att ha gjort motstånd efter att ha gjort motstånd och ha blivit skjuten av thailändsk polis, med att fly från brottsplatsen och hjälpa Praveens personal att förstöra bevis. De har också fått sparken från polisstyrkan och deras borgen har nekats av domstolen. Några av dem ska ha erkänt anklagelserna.

Praveen, å andra sidan, fortsatte att förneka alla anklagelser vid tidpunkten för rapporteringen och vidhåller sin oskuld.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.