Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Highway Policeman Shot Dead och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 4 september 2023, till söndagen den 10 september 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

1. En turkisk fitnesstränare greps i Bangkok efter att han påstås ha lurat rika thailändska kvinnor för ett belopp på miljoner baht med en investeringsbluff.

Många offer blev kära i honom innan han övertalade dem att investera med en bilvårdsbutik.

2. Premiärminister Srettha Thavisin och hans regeringsmedlemmar har svurits in inför Hans Majestät Kungen tisdagen den 5 september.

Hans Majestät gav dem en audiens i Amporn Sathan Residential Hall på Dusit Palace i Bangkok.

3. Thailand säkrade sitt första asiatiska mästerskap i volleyboll för damer sedan 2013 och slog Kina i en intensiv match i fem set i Nakhon Ratchasima. Korat Chatchai Hall var fullsatt med 5,000 XNUMX entusiastiska fans.

Som nummer 14 globalt nådde Thailand finalen genom att besegra den femfaldiga mästaren Japan med 3-2 i semifinalen.
Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.