Thailands premiärminister presenterar regeringens nya politik för parlamentet

Nationellt —

Premiärminister Srettha Thavisin presenterade regeringens nya politik för parlamentet den 11 september, och delade upp dem i en tvåfas plan för att ta itu med Thailands ekonomiska och sociala utmaningar som ärvts från den tidigare administrationen.

På kort sikt siktar regeringen på att lindra skuldfrågor för bönder, stödja pandemidrabbade små och medelstora företag och kickstarta ekonomisk tillväxt genom 10,000 XNUMX bahts digitala plånboksutdelningar. Srettha sa att den nuvarande ekonomiska situationen är oroande, med en hög koncentration av BNP i ett fåtal sektorer, minskande export och förhöjda nivåer av hushållens och offentliga skulder.

Dessutom erkände premiärminister Srettha djupa politiska splittringar, tillsammans med eskalerande frågor om korruption, droger, kriminalitet och fattigdom. Regeringens omedelbara prioriteringar inkluderar konstitutionella reformer för större allmänhetens deltagande, återupprättande av förtroende för rättsstatsprincipen och hantering av brådskande sociala frågor. På medellång till lång sikt planerar regeringen att fokusera på att utöka frihandelsavtalen, stärka thailändska passprivilegier, främja gröna och högteknologiska industrier, investera i infrastruktur och öka jordbruks- och fiskeinkomsterna.

Dessutom syftar regeringen till att förbättra tillgången till markägande, initiera utbildningsreformer, främja forskning och livslångt lärande, modernisera de väpnade styrkorna, bekämpa drogmissbruk, säkerställa miljökvalitet och förbättra sjukvården och välfärdssystemen.

Oppositionens parlamentsledamöter ifrågasätter dock genomförbarheten av många av regeringens politik, särskilt initiativet för digital plånbok, med hänvisning till oro över budgetens tillräcklighet.

De kritiserade också politiken för att vara "riktningslös", eftersom de flesta av dem inte inkluderade tydliga tidslinjer för deras genomförande.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.