Premiärministern bekräftar ståndpunkten mot korruption

PRESSMEDDELANDE:

Premiärministern har deklarerat sin anti-korruptionshållning och sagt att han kommer att följa god förvaltning och använda teknik för att främja transparens och förhindra statliga tjänstemän från att samla in mutor.

Premiärminister Srettha Thavisin gick med i ett evenemang som anordnades av Anti-Corruption Organization of Thailand (ACT) för att främja anti-korruptionsmedvetenhet bland allmänheten. Premiärministern fick sällskap av ACT-ordföranden Vichien Phongsathorn under evenemanget som hölls på Krungthep Aphiwat Central Station i Bangkok.

Under sitt tal som hölls vid tillfället utvecklade premiärministern att korruption direkt skadar den statliga sektorn och är skadlig för investerarnas förtroende. Han noterade att korruption var ett nyckelproblem som drar på den thailändska ekonomin och BNP-tillväxten. Enligt premiärministern lägger regeringen vikt vid att bekämpa korruption och har policyer för att upprätthålla god förvaltning och använda teknik för att hjälpa till med att förbättra transparens och spårbarhet i olika processer. Det syftade också till att bli en digital regering.

Srettha sa att allmänheten måste delta genom att ge sina åsikter om nationens framtida riktning. Samtidigt kommer lagar att anpassas för att minska byråkratin och vissa villkor så att den offentliga sektorn kan förvandlas från ett "hindertillstånd" till ett "stödjande tillstånd". Ansträngningar kommer också att göras för att förhindra att statliga tjänstemän missbrukar sin befogenhet att kräva mutor.

Premiärministern sa att hans regering kommer att lägga vikt vid brottsbekämpning och strikta, tydliga straff för brottslingar. Många befattningar inom den offentliga sektorn kommer nu att kräva att befattningshavaren deklarerar sina tillgångar till allmänheten. Möjligheter kommer att ges för de senare att inspektera tillgångarna hos offentliga tjänstemän.

Enligt premiärministern kommer rättvis och robust brottsbekämpning att göra det möjligt att mildra korruptionsproblemet. Han tillade att mindre korruption, ökad transparens och större rättvisa kommer att påverka den nationella ekonomin positivt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.