Regeringens cannabispolitik för att fokusera på hälsa och ekonomi

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Regeringens cannabispolitik syftar till att främja hälsa och ekonomisk utveckling, enligt inrikesministerns förtydligande, snarare än oreglerad rekreationsanvändning. Den nya inrikesministern sa att han var redo att i detalj förklara sin decentraliseringspolitik, som har mött skepsis från kritiker.

Vice premiärminister och inrikesminister Anutin Charnvirakul utvecklade regeringens politik angående cannabis som ett sätt att främja hälsa och ekonomisk tillväxt, och betonade att det inte var för att uppmuntra oreglerad rekreationsanvändning.

Anutin, ledare för Bhumjaithai-partiet som tjänstgjorde som folkhälsominister i den tidigare administrationen, sa att hans parti hade under den föregående parlamentssessionen lagt fram ett lagförslag om cannabisreglering som avslogs.

Han sa att Bhumjaithai-partiet kommer att lägga fram lagförslaget på nytt till det nuvarande parlamentet för att främja cannabis för dess medicinska, hälsomässiga och ekonomiska fördelar.

Minister Anutin sa att diskursen kring legalisering av cannabis har blivit grumlig med debatter om oreglerad användning. Han har därför bett alla sidor att sluta sprida denna missuppfattning.

Regeringens politik under inrikesministeriet är att återinföra VD-guvernörskonceptet för provinsförvaltningen. Inrikesministern sa att detta arbetskoncept, som positionerar provinsguvernörer som VD för varje provins, skulle förbättra smidigheten hos lokala förvaltningar och offentliga tjänster.

Denna politik har dock fått kritik från Move Forward Party, som ser politiken som ett steg mot centralisering snarare än decentralisering. Inrikesministern sa att han var villig att utveckla policyn för att reda ut eventuella missförstånd.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.