Begravning hölls för den dödade thailändska motorvägspolisen

Nakhon Pathom -

Familj, släktingar och kollegor från den thailändska polisstyrkan samlades i går vid Wat Phra Si Mahathat i Bangkoks Bang Khen-distrikt för att hålla en begravning för den bortgångne motorvägspolisen Pol. Maj:t Sivakorn Saibua, som sköts ihjäl av en beväpnad man efter att ha vägrat att följa en begäran om olaglig karriärbefordran från en bytjänsteman.

Först vår tidigare historia:

Befälhavaren för en mördad motorvägspolis, Pol. Maj:t Sivakorn Saibua, har enligt uppgift skjutit och dödat sig själv i en privat bostad i Pathum Thani-provinsen, efter att ha anklagats för att ha kallat den nu avlidne Pol Maj Sivakorn för att delta i den misstänktes middagsbjudning.

Nu till vår uppdatering:

Den buddhistiska begravningen hölls för Pol. Maj Sivakorn, med start kl 10:11 den XNUMX september vid Wat Phra Si Mahathat.

Polismannen påstås ha mördats av högra handen till en inflytelserik distriktschef i Nakhon Pathom-provinsen, Mr. Praveen Chanklai, efter att han vägrat att påskynda Praveens släkting till en högre position i hans division istället för att följa korrekta befordransprocedurer.

Ordförande för begravningen var Pol. General Torsak Sukwimon, biträdande polischef för den kungliga thailändska polisen.

Pol. Generalmajor Jaroonkiat Pankaew, tillförordnad befälhavare för Highway Police Division, berättade för reportrar att Pol. Maj:t Sivakorns död kändes djupt av poliskåren. Varje officer sörjer sin förlust och arbetar outtröttligt för att säkerställa att rättvisa skipas.

Han såg till att poliser närvarande på brottsplatsen där Pol. Maj:t Sivakorn blev dödligt skjuten skulle få konsekvenser, och Pol. General Surachet Hakparn, biträdande rikspolischef, arbetar med utredningen.

Pol. Generalmajor Jaroonkiat tog också upp oro angående en Facebook-sida som förklarade sig bryta sig in i ett fängelse och befria Praveen, alias Kamnan Nok, och sa att relevanta poliser tittar in på sidan. Ändå uttryckte han skepsis mot dess trovärdighet, och antydde att det kan ha skapats enbart i uppmärksamhetssökande syfte.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/