Thailand på plats 29 på listan över bästa länder

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Den kungliga thailändska ambassaden i USA lyfte nyligen fram att Thailand rankades 29:a bland de 87 bästa länderna i världen, enligt en lista som sammanställdes i år av US News & World Report.

Listan är baserad på varje nations globala prestation över 73 attribut, inklusive vardagsäventyr, smidighet, kulturellt inflytande, entreprenörskap, arv och livskvalitet.

Rapporten noterade: "En betydande jordbrukssektor och konkurrenskraftig tillverkningsindustri har hållit Thailand starkt och växande med låg fattigdom och låg arbetslöshet. Det är världens största exportör av ris och ledande inom textilier, tenn och elektronik. Västerländsk utbildning och teknik har absorberats i ett hängivet buddhistiskt samhälle."

Det rapporterades också att Thailand är ett av världens mest besökta länder, även om turismen står för bara 7 % av bruttonationalprodukten (BNP).

Bland ASEAN-länderna var det bara Singapore som rankades högre än Thailand på 16:e plats, följt av Malaysia 38:a, Indonesien 41:a, Filippinerna 43:a, Vietnam 44:a, Kambodja 64:a och Myanmar 80:a.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.