Phukets största berättelser från den senaste veckan: Tuk Tuk Taxi Shooting och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 4 september 2023 till söndagen den 10 september 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En Tuk Tuk taxichaufför har ådragit sig skador av skott efter ett gräl med en annan Tuk Tuk taxichaufför i Patong.

Den manlige misstänkte, Kosit Prompiwat, 36, hade redan rymt i en annan Tuk Tuk-taxi när polisen anlände. Han kapitulerade senare som ses nedan.

En Tuk Tuk-taxichaufför har kapitulerat efter att ha skjutit en annan Tuk Tuk-taxichaufför, som fick allvarliga skador. De två männen arbetade vid samma taxistation.

Han hade initialt hävdat att den skadade mannen och hans vän attackerade honom först och att han bara använde pistolen för att skydda sig själv i självförsvar.

2. Mer mystiskt skräp har hittats på en strand i Phuket.

Relevanta tjänstemän har fortfarande inte kunnat fastställa var eller vad skräpet är från alla tre senaste fynden som presstid.

3. En efterlyst amerikansk man greps i Bangkok efter att han ska ha skadat en hyresvilla i Karon, Mueang Phuket.

Det nämndes inte varför eller exakt hur John skadade villan.

4. Tre kenyanska kvinnor greps på Phukets internationella flygplats med 2.8 kilo kokain i magen.

Det tog två dagar för dem att släppa alla kapslar från magen.

5. En berusad thailändsk man greps med en pistol efter att han påstås ha gripit en rysk kvinna på ett hotell i Patong, men detaljerna om händelsen var ytterst begränsade.

En thailändsk man har åtalats efter att ha visat en pistol för en rysk kvinna i ett rum på ett hotell i Patong.

Den här märkliga historien fångade sociala mediers fantasi under den senaste veckan.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.