En person död, en saknad, två överlever efter båtstrider Vågorna i Phuket Sea

Phuket -

En person hittades död, en är fortfarande saknad, och två personer överlevde efter att en båt kämpat med starka vågor i havet vid Rawai, Meuang Phuket.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att de underrättades om att en lokal båt hade kapsejsat nära "Aew Island" på söndagseftermiddagen (10 september)th).

De två överlevande är Rojjanasak Sueathom, 45, och Rbeebeen Tummalee, 46. Witthaya Malila, 52, hittades död och Wisit Songkhun, 44, är fortfarande saknad.

Rojjanasak berättade för The Phuket Express: ”Vi gick ut i havet klockan 10:00 på morgonen på en fem meter lång båt med långsvansad glasfiber för att fiska. Mr Wisit var båtens kapten. Vi var cirka 30 meter från Aew Island när vi stannade för att fiska.”

– Vid middagstid började cirka tre meter höga vågor att slå in i båten kontinuerligt. Vatten läckte in i båtens framsida. Vi försökte få bort vattnet från båten men misslyckades och båten började sjunka. Mr. Rbeebeen, som är en stark simmare, simmade tillbaka till Aew Island med ett fiskespö som tog ungefär tio minuter att försöka få hjälp.” Rojjanasak fortsatte.

"Vid det här laget flöt vi alla tre kvar i havet. Mr Wisit sa att han var för svag för att överleva innan han sjönk under vattnet. Efter det använde Mr. Rbeebeen fiskespöet och fiskelinan för att hjälpa mig att dra mig tillbaka till land.”

”Under tiden höll jag herr Witthayas hand. Han höll i en skumlåda som flöt i havet. Jag försökte dra honom i säkerhet men en stor våg träffade oss och min hand bröt sig loss från honom. Mr. Rbeebeen och jag försökte leta efter honom men misslyckades innan vi simmade till land och kallade efter räddare.”

Mr. Witthaya hittades död när räddningsteam anlände och Mr. Wisit var fortfarande försvunnen vid presstiden. Det var oklart om männen bar flytvästar.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.