Top thailändska poliser lovar att slå ned på motorvägsmafiagrupper efter skjutning av polis

Nakhon Pathom -

General Surachet Hakparn, biträdande polischef och Thailands mest välkända polis, har tillkännagett en plan för att städa upp maffianätverk inklusive de som utpressar mutor från överbelastade lastbilar i Nakhon Pathom.

Våra tidigare berättelser:

Regionchefen bjöd in en grupp från motorvägspolisen på middag. Distriktschefen pratade med major Siwakorn och distriktschefen påstås ha bett om befordran av en annan motorvägspolis. Diskussionen gick inte som planerat. Den beväpnade mannen kom in innan han öppnade eld vid matbordet.

En distriktschef (Kamnan) har överlämnat sig själv till polisen efter att en motorvägspolis sköts ihjäl i Nakhon Pathom.

En beväpnad man som sköt ihjäl en thailändsk motorvägspolis i Nakhon Pathom sköts ihjäl av polisen från Central Investigation Bureau (CIB) efter att ha rymt till Kanchanaburi.

Nu till uppdateringen:

General Surachet berättade för TPN-media "En betydande mängd bevis vid skottplatsen renades och inspekterades inklusive CCTV-filmer. DNA från alla på platsen samlades också in.”

"Polisen hittade tio vapen inne i distriktschefen Kam Nan Noks hus. Han har ett enormt nätverk av byggföretag där överbelastade lastbilar används på många huvudvägar i Nakhon Pathom. Han känner många motorvägspoliser och andra högt uppsatta poliser i området”, förklarade general Surachet.

"Vi försöker nu rensa upp alla så kallade maffianätverk, inklusive de som utpressar mutor från överbelastade lastbilar i Nakhon Pathom, många kopplade till Kamnan Nok." General Surachet noterade.

Kamnan Nok har fortfarande nekat till alla anklagelser och planering av skjutningen.

Relaterad artikel om utpressning av mutor från överbelastade lastbilar:

Den thailändska kungliga polisen är i hett vatten efter anklagelser om att några av dess tjänstemän utpressar mutor från överbelastade lastbilar i utbyte mot att blunda.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/