TAT ändrar fokus för att främja Thailand som hållbar turismdestination

PRESSMEDDELANDE:

Thailands turistmyndighet (TAT) flyttar sitt fokus mot att främja Thailand som en "hållbar destination" som engagerar sig i miljöskydd, enligt TAT-guvernör Thapanee Kiatphaiboon.

Byrån syftar till att utbilda utländska turister om landets ansträngningar för att anpassa sig till globala hållbarhetstrender. Thapanee betonade att Thailand strävar efter att bli en högvärdig och hållbar turistdestination samtidigt som man tar itu med miljöutmaningar som skogsbränder i norra Thailand, som påverkade turismen under långa perioder.

TAT:s strategi, känd som "Sustainably Now", syftar till att omvandla turistsektorn genom att anamma hållbara turismmål (STGs) i linje med FN:s hållbara utvecklingsmål. Byrån introducerade också projektet Sustainable Tourism Acceleration Rating (STAR), som delar ut stjärnor till operatörer som förbättrar sina hållbarhetsmetoder. Målet är att minst 85 % av de deltagande turistoperatörerna ska uppnå tre till fem stjärnor år 2025.

Meningsfulla reseupplevelser har identifierats som en högsta prioritet för utländska turister som besöker Thailand, vilket framgår av en nyligen genomförd undersökning.

TAT:s ansträngningar sträcker sig till partnerskap, adoption av digital teknik och nischmarknader, allt som syftar till att förbättra Thailands turistindustri samtidigt som hållbarhet prioriteras. Ett pilotprojekt i fem provinser fokuserar på att uppmuntra turistföretag att erbjuda miljövänliga tjänster.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.