Phuket håller en intensiv triathlontävling för att öka turismen och ekonomin

Phuket —

Phukets provinsadministration organiserade triathlontävlingen "Phuket Tri Iyara" i ett försök att stärka ekonomin i provinsen och etablera den som en främsta destination för sportturism.

Detta evenemang faller under det ambitiösa projektet "Phuket See Sports", som syftar till att främja idrottscentrerade initiativ.

Tävlingen, som hölls den 10 september 2023, i Sirinat National Park i Thalang-distriktet, såg aktivt deltagande från över 502 idrottare. Danai Sunantarot, Phukets viceguvernör, betonade vikten av detta evenemang för att främja Phukets image som en sportorienterad stad, samt ett effektivt sätt att föryngra ekonomin, särskilt mot bakgrund av pandemin efter covid-19.

"Eventet ger inte bara deltagarna en utmanande tävling utan erbjuder också en chans att uppleva de fängslande turistplatserna i Phuket", sa han. "Vi hoppas att detta initiativ kommer att uppmuntra besökare att utforska de olika attraktionerna i vår provins, vilket i slutändan bidrar till dess ekonomiska stabilitet.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.