Inga planer på att stänga av Facebook i Thailand, säger den nya digitala ministern

Thailand -

Den nya ministern för digital ekonomi och samhälle har avbrutit alla tidigare planer på att stänga av Facebook i Thailand.

Vår tidigare historia:

Vid en presskonferens sent på eftermiddagen den 21 augusti 2023 uppgav Thailands förre minister för digital ekonomi och samhälle, Chaiwat Thanakamanusorn, att hans ministerium planerar att söka ett domstolsbeslut om att stänga Facebook i Thailand för att ha underlåtit att vidta åtgärder mot många bedrägerier, bedrägerier, och falska annonser skapade av användare. Det har funnits över 200,000 XNUMX offer för bedrägerier på Facebook från olika annonser, falska marknadsbedrägerier och andra bedrägerier. Detta uppgick till över tio miljarder baht i ekonomiska skador till berörda användare.

Nu till uppdateringen:

Den nya ministern för den digitala ekonomin och samhället Prasert Chantararuangthong berättade för TPN media denna vecka. "Många thailändare drar nytta av Facebook mer än onlinebedragare. Det finns mer än 45 miljoner Facebook-användare i Thailand. Många driver småföretag och använder Facebook live för att marknadsföra sina produkter och tjänster. Det är det primära kommunikationsverktyget för många företag också.”

"Därför är alla planer på att stänga av Facebook i Thailand mycket känsliga. Vi måste vara mycket försiktiga med hur vi går tillväga för att lösa onlinebedrägerier och problem. Att stänga Facebook är inte den verkliga lösningen för att bli av med dessa onlinebedragare. Vi kommer snart att diskutera problemet vidare med Facebook-chefer från Singapore för bättre lösningar." avslutade Prasert.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/