Thai Satellite THEOS-2 inställd på lansering i oktober

PRESSMEDDELANDE:

Thailand Earth Observation Satellite 2 (THEOS-2) är planerad att lanseras i oktober, vilket bekräftats av Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (GISTDA).

Satelliten har säkert transporterats från Toulouse, Frankrike, till Europas rymdhamn i Franska Guyana, Sydamerika.

GISTDA tillkännagav den kommande uppskjutningen på sin officiella Facebook-sida och nämnde att THEOS-2, byggd av Airbus Defence and Space, kommer att genomgå sista kontroller innan den installeras på raketen.

THEOS-2 kommer att ersätta sin föregångare, THEOS-1 (även känd som Thaichote), som lanserades den 1 oktober 2008 och närmar sig slutet av sin livslängd. THEOS-425 väger 2 kg och har förmågan att producera högupplösta bilder med en upplösning på 50 centimeter. Dess primära mål inkluderar att förbättra Thailands rymdtekniska infrastruktur, stärka rymdindustrin och att främja geoinformatik och rymdteknik.

Dessutom kommer THEOS-2 att spela en viktig roll i olika tillämpningar, inklusive kartografi, jordbruks- och livsmedelshantering, vattenresurshantering, katastrofinsatser, stadsplanering, ekonomiska korridorer och övervakning av naturresurser och ekosystem, bland annat.

GISTDAs verkställande direktör Pakorn Apaphant sa att investeringen i THEOS-2 representerar ett viktigt steg i att utveckla rymdteknologin och ekonomiska möjligheter för Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.