Herrelösa valp blir miljonte djur som kastreras och vaccineras av Soi Dog Foundation 

PRESSMEDDELANDE:

En enögd herrelös valp i Thailand har blivit det miljonte djuret som kastreras och vaccineras av djurskyddsorganisationen Soi Dog Foundation. 

Det passande namnet "Million", togs den hemlösa valpen in av ett av stiftelsens mobila steriliseringsteam efter att hon hittades på gatorna i Nakhon Si Thammarat, och blev strax därefter det miljonte djuret som passerade genom dess storskaliga kastrering och kastrering. vaccinationsprogram sedan det grundades 2003.  

Det är första gången i historien som detta antal herrelösa djur har kastrerats och vaccinerats av en enda organisation.  

"Denna otroliga prestation hade helt enkelt inte varit möjlig utan stödet från våra givare runt om i världen", säger Soi Dog Foundations medgrundare och president John Dalley MBE. 

"Hundar som Million förtjänar så mycket bättre än att födas in i korta liv av lidande på gatan. Det är, och har alltid varit, vårt uppdrag att komma till grundorsaken till det lidandet genom sterilisering, och vi är tacksamma över att ha supportrar som helhjärtat tror på det uppdraget också, tillade han. 

John och hans avlidna fru Gill, som kommer från Yorkshire, Storbritannien, etablerade Soi Dog Foundation i Phuket för att ta itu med överbefolkningen av herrelösa hundar – kända som "soi"-hundar – efter att de drog sig tillbaka till den thailändska ön 2003. Från en ödmjuk början, den har stadigt vuxit till att bli den största herrelösa djurskyddsorganisationen i Sydostasien och firar i år sina 20th årsdag.  

Stiftelsens spay/kastrering och vaccinationsprogram – känt som dess CNVR-program (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) – har legat i framkanten av sitt arbete från första början. CNVR-metoden är allmänt erkänd som det mest humana och effektiva sättet att minska överbefolkningen av herrelösa djur och hejda spridningen av sjukdomar, inklusive rabies.  

”Under våra första tre månader lyckades vi sterilisera 175 djur och drygt 1,200 XNUMX hela året därpå. Även om de siffrorna låter små, som med allt i livet måste du börja någonstans”, sa John. 

Snabbspola fram till idag, och stiftelsen kastrerar och vaccinerar nu mer än 
20,000 XNUMX djur gillar Million varje månad genom sina mobila team och partnerprojekt över hela Thailand.

Programmet har gett tydliga resultat i Phuket, där ihållande ansträngningar har minskat den herrelösa befolkningen med över 90 % och där sjukdomsbekämpningen är sådan att ön officiellt kommer att bli Thailands första rabiesfria provins.  

Årliga undersökningar gjorda av International Companion Animal Management Coalition (ICAM) visar liknande positiva resultat i Greater Bangkok, där stiftelsen har kastrerat och vaccinerat över en halv miljon djur. Den stora herrelösa befolkningen i huvudstaden minskar stadigt, och en mer medkännande attityd mot djur främjas av lokala samhällen.  

Stöd till dessa ansträngningar i Greater Bangkok är Dogs Trust Worldwide – den internationella grenen av Storbritanniens största välgörenhetsorganisation för hundskydd – som har finansierat hälften av programmet där sedan 2016. Soi Dog Foundation får ingen statlig finansiering för att utföra sitt arbete och är enbart beroende av donationer från vänliga individer och bidragsfinansierande organisationer som Dogs Trust Worldwide som delar sin passion för att förbättra livet för herrelösa djur.  

"Vi är så stolta över att ha varit en integrerad partner till projektet i Bangkok sedan 2016", säger Director of Dogs Trust Worldwide Karen Reed. 

"Vi är engagerade i att förbättra hundarnas liv och relationen hundar har med de samhällen där de bor runt om i världen, så vi vet precis hur viktigt detta projekt fortsätter att vara för varje enskild hund och katt. 

"På allas vägnar här på Dogs Trust Worldwide, gratulerar vi Soi Dog Foundation till att ha nått denna milstolpe", tillade hon.  

Soi Dog Foundation driver också program för räddning, behandling, human utbildning och gemenskapsuppsökande från sitt härbärge i Phuket. Det var på härbärgets toppmoderna hundsjukhus som Million själv opererades ytterligare för att ta bort sitt högra öga som hade skadats svårt efter att hon blev påkörd av en bil – tyvärr en alltför vanlig händelse för herrelösa hundar som lämnas att ströva fritt på gatorna. 

Med antalet herrelösa hundar i Thailand på uppskattningsvis 10-12 miljoner, är stiftelsen fast besluten att fortsätta att växa sitt CNVR-program, driva det tillsammans med sina andra program som alla utgör en del av dess holistiska syn på att förbättra djurvälfärden i Asien .  

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.