Thailand triumferar i asiatiska damfinalen i volleyboll mot Kina

FOTO: Thairath

Nationellt —

Thailand i går säkrade sitt första asiatiska mästerskap i volleyboll för damer sedan 2013 och slog Kina i en intensiv match i fem set i Nakhon Ratchasima. Korat Chatchai Hall var fullsatt med 5,000 XNUMX entusiastiska fans.

Slutresultatet blev 25-21, 25-27, 25-19, 20-25, 16-14.

Bästa målskytt för Thailand var Chatchu-On Moksri med imponerande 23 poäng, inklusive 21 attacker, ett block och ett ess. Ajcharaporn Kongyot och Thatdao Nuekjang lade till 22 respektive 16 poäng. Kinas Wu Mingjie bidrog med 22 poäng.

Det thailändska laget, ledda av Ajcharaporns obevekliga anfall, tog initialt ledningen vid 8-6. Trots Kinas starka comeback säkrade en kraftfull spik från Chatchu-On det första setet.

Med en 1-0-ledning spelade Thailand med ökat självförtroende i andra set. Trots Kinas imponerande comeback hjälpte Thailands strategiska justeringar och målmedvetna spel dem att återta kontrollen.

I det avgörande setet kämpade båda lagen stenhårt. Thailands beslutsamhet gjorde till slut skillnaden eftersom de säkrade en 16-14-seger.

Som nummer 14 globalt nådde Thailand finalen genom att besegra den femfaldiga mästaren Japan med 3-2 i semifinalen. Kina, med 13 asiatiska mästerskapstitlar, säkrade sitt första finalspel sedan 2015.

Thailands tidigare asiatiska mästerskapssegrar var 2009 mot Kina och 2013 med en upprörd seger över Japan, båda i Nakhon Ratchasima.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.