Thailand och Kambodja stärker samarbetet mot gränsöverskridande brottslighet

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailand och Kambodja har bekräftat sitt åtagande att förbättra samarbetet för att bekämpa gränsöverskridande brottslighet. Åtagandet syftar till att stärka stabilitet och säkerhet i båda länderna genom att uppmuntra närmare samarbete.

Kungliga thailändska polisens biträdande kommissarie Pol Gen Surachate Hakparn har nyligen träffat Kambodjas nationella polischef Sar Thet för att diskutera att stärka relationerna mellan båda sidor, särskilt i frågan om att bekämpa gränsöverskridande brottslighet. Pol Gen Surachate sa att båda sidor uttryckte sin avsikt att arbeta tillsammans i denna viktiga fråga, medan den kambodjanska polischefen delade en liknande beslutsamhet att stärka samordningen för att ta itu med illegal verksamhet i regionen.

Am Sam Ath, biträdande chef för övervakning på rättighetsgruppen LICADHO, betonade vikten av internationellt samarbete för att effektivt lösa frågor som narkotikabrott, människohandel och penningtvätt. Han sade att det är avgörande att lösa dessa frågor genom att förbättra tillämpningen av lagar, särskilt den säkra by-kommunpolitiken. Han tillade att starkare kommunikation med alla sidor är avgörande för att ta itu med dessa problem.

Samarbetet mellan Thailand och Kambodjan stöds också av Kambodjas premiärminister Hun Manet, som har krävt en uthållig och ökad samordning i kampen mot terrorism och bekämpning av illegal verksamhet över jurisdiktionerna under ett bilateralt möte med Indonesiens president Joko Widodo vid det 43:e ASEAN-toppmötet denna vecka.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.