Misstänkt greps i Phuket efter att ha våldtagit en 12-årig flicka

Phuket -

En efterlyst misstänkt greps i Thalang efter att han påstås ha våldtagit en 12-årig flicka i Phatthalung.

Polis från Crime Suppression Division (CSD) berättade för TPN-media att de tidigare i veckan har arresterat en man som endast identifierats som Mr. Somkiet (Sathit) (ålder anges inte) i ett hus i Pa Klok. Han anklagas för att ha våldtagit ett barn under 13 år, gjort intrång och använt en illegal drog (metamfetamin).

Gripandet följde på en incident i mars 2018 där den misstänkte, som kände offret, en 12-årig flicka, gick in i hennes hus när hennes föräldrar inte var hemma. Han ska sedan ha våldtagit flickan. Hennes pappa kom senare tillbaka till huset och konfronterade den misstänkte.

Pappan gjorde en polisanmälan och den misstänkte greps men han begärde borgen under rättegången som senare beviljades. Men sedan flydde den misstänkte mannen och gömde sig i Phuket i fem år innan han greps.

Den misstänkte är fortfarande häktad vid presstillfället.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.