Motorvägspolis sköt ihjäl i Nakhon Pathom, misstänkt på fri fot

Nakhon Pathom -

En motorvägspolis sköts ihjäl vid huset till en underdistriktschef i Mueang Nakhon Pathom-distriktet.

Mueang Nakhon Pathom-polisen underrättades om händelsen på onsdagskvällen (6 septemberth) i ett hus i Ta Kong-distriktet.

Utryckningspersonal kom till platsen vid matplatsen för att hitta två skadade personer. Major Siwakorn Saibua, en inspektör från Highway Police Region 1, hade ådragit sig allvarliga skador från sju skottskador. Han dödförklarades senare. Den andra skadade var överstelöjtnant Wasin Panppee. Han hade fått skador av en skottskada i armen.

Kapten Boonleang vid Mueang Nathon Pathom-polisen berättade för TPN-media att den beväpnade mannen har identifierats som Mr. Tananchai Manmak, 45. De jagar för närvarande efter honom. Samtidigt letar Crime Suppression Division (CSD)-polisen också efter distriktschefen, som inte omedelbart namngavs fullt ut.

Det har rapporterats av CSD att distriktschefen bjöd in en grupp från motorvägspolisen på middag. Distriktschefen pratade med major Siwakorn och distriktschefen ska ha bett om befordran av en annan motorvägspolis som arbetar med major Siwakorn. Denna person var inte heller identifierad.

Diskussionen gick dock inte som planerat. Major Siwakorn sa till distriktschefen att befordran måste följa den normala processen. Stadsdelschefen blev arg innan han lämnade diskussionen. Efter det kom beväpnade mannen in innan han öppnade eld vid matsalsbordet, säger CSD-polisen.

Den misstänkte är fortfarande på flykt vid presstillfället.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.