UPPDATERING: Efterlyst före detta borgmästare i Pattaya ska enligt uppgift fly från Thailand för att undvika arrestering i Waterfront Condo-mål

Pattaya —

Rapporter dök upp idag, den 6 september, om att Mr. Itthiphol Khunpluem, den tidigare borgmästaren i Pattaya och tidigare thailändska kulturministern, enligt uppgift har rymt Thailand för Kambodja med flyg, efter att han efterlysts för påstådd tjänstefel som involverade hans utfärdande av ett felaktigt bygglov för att projektet Waterfront condo.

Först vår tidigare historia:

Brottsdomstolen för korruption och oredlighetsfall har utfärdat en arresteringsorder för Pattayas tidigare borgmästare, Itthiphol Khunpluem, i samband med hans påstådda felaktiga utfärdande av ett bygglov för att bygga den kontroversiella byggnaden Waterfront nära Pattaya Beach.

Nu till vår uppdatering:

Pol. Generalmajor Chomchawin Punatananon, ställföreträdande befälhavare för Chonburis provinspolis, berättade i dag för thailändska medier att han har fått information som tyder på att Itthiphol har lämnat Thailand på morgonen den 30 augusti 2023, efter att ha deltagit i ett möte, och har inte återvänt sedan dess.

Han lämnade enligt uppgift landet på Cambodia Airways flight KR0702 och var på väg till Phnom Penh.

Pol. Generalmajor Chomchawin uppgav att polisen utökar en utredning för att hitta Mr. Itthiphol såväl som andra anklagade.

Situationen involverar det mycket kontroversiella ögonsåret i Waterfront Condo, som vi täckte utförligt tidigare här.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.