Thailändsk militär beskriver planer på att minska värnpliktskvoterna

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Försvarsminister Sutin Klungsang har bekräftat att militären har skisserat planer för en omedelbar minskning av militära värnpliktskvoter, i linje med den nya regeringens politik.

Minister Sutin höll tillsammans med premiärminister och finansminister Srettha Thavisin diskussioner den 3 september med tillträdande militärledare. Samtalen fokuserade på landets nuvarande situation, tar upp relevanta frågor och utbyter krav och krav från varje inblandad part.

Både regeringen och militären sa att de är överens om flera politiska mål, inklusive övergången till ett frivilligt militärtjänstsystem. De två sidorna diskuterade också militärens behov av statligt stöd över olika aspekter. Militären betonade sin proaktiva hållning mot organisatoriska förbättringar och anpassning till regeringens politik och sa att de är fast beslutna att hålla regeringen informerad om eventuella utmaningar som kan inträffa i framtiden.

När Sutin tillfrågades om tidslinjen för att dessa åtgärder skulle träda i kraft, indikerade Sutin att påtagliga resultat skulle märkas utan dröjsmål. Närmare bestämt förväntas övergången till ett system för frivillig militärtjänst senast i april 2024 resultera i en betydande minskning av militära värnpliktskvoter. Försvarsministern tog upp farhågor relaterade till det överdrivna antalet högt uppsatta officerare och noterade att det finns planer på att gradvis minska militärens totala storlek.

Enligt Sutin är den exakta procentuella minskningen för närvarande under överläggning, där militären aktivt arbetar med att presentera de föreslagna siffrorna. Även om dessa planer har diskuterats internt har de ännu inte offentliggjorts.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.