Thailändska ministrar fullbordade svordomar

FOTO: Matichon

Nationellt —

Premiärminister Srettha Thavisin och hans regeringsmedlemmar har svurits in inför Hans Majestät Kungen tisdagen den 5 september.

Hans Majestät gav dem en audiens i Amporn Sathan Residential Hall på Dusit Palace i Bangkok klockan 2.

Srettha, som kungligt utnämndes till premiärminister för den första mandatperioden den 23 augusti, talade till media efter en högtidlig ceremoni. Han sa att han är fast besluten att leda regeringen i enlighet med principerna och vägledningen från Hans Kungliga Majestät Kungen. Han betonade att denna regering representerar folket och är dedikerad till att ta itu med de många utmaningar som landet står inför.

"Regeringen är fast besluten att arbeta outtröttligt och möta medborgarnas behov och ambitioner varje dag och varje minut," sa Srettha.

Han tillade att denna fredag ​​kommer han att besöka provinserna Khon Kaen, Udon Thani och Nong Khai för att engagera sig med folket och förstå deras problem. Nästa vecka, på måndag, kommer regeringen att tillkännage sin officiella politik för parlamentet. Premiärministern meddelade att denna regering syftar till att främja rättvisa och transparens i styrelseformer inom ramen för konstitutionell monarki, samtidigt som det stärker aktivt deltagande med medborgarna.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.