Gratis visumpolicy för att locka ytterligare uppskattningsvis 700,000 XNUMX kinesiska turister till Thailand

Nationellt —

Thailands turistmyndighet (TAT) räknar med att regeringens initiativ att bevilja gratis visum till kinesiska besökare kommer att bidra till ytterligare 700,000 XNUMX ankomster under högsäsong.

Initiativet, som kommer att implementeras den 1 oktober, är utformat för att föryngra kinesisk turism i Thailand, och vända sig till det lägre än väntat antal kinesiska turister efter återöppningen av Kinas gränser.

Enligt TAT-guvernör Thapanee Kiatphaibool välkomnar Thailand vanligtvis mellan 350,000 400,000 och 2.1 XNUMX besökare från Kina varje månad, totalt XNUMX miljoner under de första åtta månaderna i år.

Thapanee sa att Thailand hade topplaceringen bland utländska destinationer, och representerade cirka 3 % av Kinas utresande turister. Statistiken utesluter dock resenärer från Hongkong, Macau och Taiwan. I genomsnitt spenderade kinesiska turister cirka 40,000 XNUMX baht per resa och person.

Under det första halvåret 2023 reste totalt 40.3 miljoner kinesiska turister utomlands, med betydande 93 % som valde kortdistansresor. Det kommande genomförandet av premiärminister Srettha Thavisins förslag om gratis visum förväntas locka fler turister under det fjärde kvartalet, även under turistsäsongen.

Samtidigt uppmanade Adit Chairattananon, generalsekreterare för Association of Thai Travel Agents (Atta), regeringen att lansera policyn i september efter det första officiella regeringsmötet eftersom reseföretagen sannolikt kommer att behöva cirka en månad för att förbereda sig efter policyerna officiellt tillkännagivande.

Under tiden bör regeringen också engagera sig i förhandlingar med flygbolag för att öka flygningarna mellan Thailand och Kina för att öka kinesiska turistankomster med 10 % under de två sista månaderna av 2023, föreslog Adit.

Det förväntas att antalet kinesiska turister kommer att överträffa det årliga målet på 5 miljoner människor med hjälp av gratisvisumpolicyn, eftersom Thailand redan tog emot 2.18 miljoner kinesiska turister. Policyn kommer sannolikt att locka omkring 2.1 miljoner ytterligare turister totalt sett, tillsammans med den vanliga ökningen av besökare under högsäsongen, uppskattade Adit.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.