UPPDATERING: Den misstänktes fru greps efter att butiksägaren knivhöggs till döds i sin egen livsmedelsbutik i Phuket

Phuket -

En misstänkt fru greps i Phatthalung efter att en man knivhöggs till döds i sin egen livsmedelsbutik i Phuket i maj i år.

Vår tidigare historia:

En lokal butiksägare har avlidit efter att han knivhöggs i sin egen mataffär i Phuket Town efter en misstänkt dispyt med en tidigare kund.

Nu till uppdateringen:

Polisen har gripit en kvinna som endast identifieras som Ms. Ketsuda i en lokal butik i Chumpol, Sri Nakarin-distriktet i Phatthalung. Gripandet kom efter att Phukets provinsdomstol har utfärdat arresteringsorder för både Tarapong Nepbua, den misstänkte, och hans fru Ketsuda, som påstås ha varit en medbrottsling till Tarapong genom att hjälpa den misstänkte att undvika brottsbekämpning.

Polisen upptäckte att Ketsuda hade flytt till sin mosters hus innan hon greps. Hon fördes tillbaka till Phukets polisstation och har förnekat all inblandning i mordet eller hjälpt sin man att undvika polisen. Hon hävdade också att hon inte hade någon aning om var hennes man Tarapong var.

Den fruktansvärda händelsen tog livet av Wanchai Butdee, 35, butiksägaren, som efter knivhuggen fördes till ett närliggande sjukhus där han senare dödförklarades.

Polisen uppger att den 2 majnd den misstänkte och hans fru drack alkohol i mataffären och ombads lämna av Wanchai efter att ha orsakat en störning. Detta gjorde paret så rasande att de senare återvände den 6 maj och mördade Wanchai, enligt polisen. Paret flydde från platsen efter mordet och hade undgått polisen sedan dess.

Som presstid var Tarapong, även känd under sitt smeknamn Jack, på fri fot medan polisen i Phuket satte press på sin fru för mer information om var han befann sig.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.