Top National Thailand-historier från den senaste veckan: Ex-PM Thaksins fängelsestraff minskade och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 28 augusti 2023, till söndagen den 3 september 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
Det förväntas att fler länder, som Indien, kommer att inkluderas i listan över viseringsfria länder för att ytterligare locka besökare till landet.

2. Den fängslade thailändska premiärministern Thaksin Shinawatra har formellt begärt kunglig benådning, drygt en vecka efter att ha återvänt till landet efter 15 år i självexil.

Benådningen kommer att beviljas beroende på Hans Kungliga Majestät Konungens gottfinnande.

Hans kungliga majestät Kungen har beslutat att minska fängelsestraffet för före detta premiärminister Thaksin Shinawatra från 8 år till 1 år efter att hans ansökan om kunglig benådning uppdagades i går, den 31 augusti.

Enligt uttalandet som publicerats i Royal Gazette har Thaksins fängelsestraff förkortats eftersom han tidigare har tjänstgjort som premiärminister som utförde uppgifterna till förmån för nationen och folket.

3. En busschaufför dödförklarades på platsen medan 14 personer skadades efter att en passagerarbuss från Bangkok till Hat Yai (i Songkhla) kraschade i Chumphon.

Huvudföraren, Surachai Buaphet, 43, från Trang, hittades död nära förarsätet. Fjorton personer, mestadels inhemska turister.

4. En thailändsk politisk aktivist och trogen anhängare av regeringspartiet Pheu Thai höll ett evenemang på lördagen där människor kastade mänsklig avföring på hans kropp för att upprätthålla hans politiska löfte om att partiet han stödde aldrig skulle gå samman med de militärstödda partierna.

Evenemanget varade i cirka 20 minuter med ett dussintal personer som dök upp för att kasta avföring vid Duangrit. Han bar skyddsutrustning, inklusive en hjälm, full hazmat-dräkt, skyddsglasögon och en ansiktsmask.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.