Thapanee Kiatphaiboon började sin roll som ny TAT-guvernör

PRESSMEDDELANDE:

Bangkok, 1 september 2023 – Thapanee Kiatphaiboon började idag sin roll som ny guvernör för Thailands turistmyndighet (TAT).

Efter att ha arbetat på TAT 1999 efter att ha tagit en magisterexamen i naturvetenskap från University of Surrey i Storbritannien, har Ms. Thapanee haft olika befattningar inom organisationen, inklusive vice guvernör för turismprodukter och företag, och senast vice guvernör för inrikes Marknadsföring.

I sin senaste roll som TAT:s vice guvernör för inhemsk marknadsföring, initierade Thapanee olika turisminitiativ för att hjälpa till att driva Thailands ekonomi. Bland dem inkluderade arbetet i Thailand, tros- och religiösa turismvägar och ensamresor – vilket bidrog till att stimulera 151.45 miljoner inrikesresor 2022 – cirka 88 % av rekordåret 2019 – och genererade 641.5 miljarder Baht.

I sin roll som vice guvernör för turismprodukter och affärer uppmärksammades Thapanee för sitt ledarskap i att initiera Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) certifieringsprogram som gjorde det möjligt för hotell och tjänster att uppfylla specifika hälso- och säkerhetsstandarder. Programmet blev ett obligatoriskt krav för hotell som försökte registrera sig som karantänanläggningar under perioden med strikta covid-19-kontrollåtgärder och fick också globalt erkännande i linje med WTTC SafeTravels-protokollen.

Hon initierade också programmet Special Tourist Visa (STV) för att främja återöppningen av Thailand, vilket ledde till efterföljande inträdesprogram, inklusive Villa Quarantine, Yacht Quarantine och Golf Quarantine, samt Phuket Sandbox, som har erkänts internationellt som modellen. för landets återöppning.

Ms. Thapanee, som är erkänd som en social media- och teknikkunnig individ, har spelat en nyckelroll i att använda teknik och sociala medier för att främja och utveckla Thailands turism. Några av hennes enastående prestationer på det här området har inkluderat Google Street View-projektet i samarbete med Google Thailand och de sociala medieplattformarna "Amazing Thailand".

Som en förespråkare för Thailands turism har Ms. Thapanee varit avgörande för utvecklingen av olika turistprodukter av särskilt intresse, inklusive hälso- och friskvårdsturism, yacht- och kryssningsturism, och samhällsturism, såväl som projektet "King's Wisdom for Sustainable Tourism" , som vann PATA Grand Awards 2018 i kategorin utbildning och träning.

Under sina tidigare år med TAT var Ms. Thapanee allmänt erkänd för sitt bidrag till främjande och utveckling av intraregionala resor inom Greater Mekong Subregion (GMS).

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.