Thailand: En föredragen destination för distansarbete

PRESSMEDDELANDE:

Thailand är en fantastisk destination för distansarbete för att njuta av balansen mellan arbete och privatliv med ett urval av underbara destinationer och alla lättillgängliga.

För återkommande besökare har Thailand i allt högre grad blivit en föredragen destination för distansarbete på grund av överkomliga levnadskostnader, olika arbetsutrymmen och faciliteter, högkvalitativ internetuppkoppling, vänlig lokalbefolkning, utsökt mat, utmärkt hälsovård och mångsidig och rik kultur.

Förutom kungadömets 5F mjuka kraftpelare av mat, kamp, ​​mode, film och festival, erbjuder Thailand en uppsjö av resealternativ som kan avnjutas under hela året inom områdena hälsa och välbefinnande, sport, lyxresor och gastronomi såväl som hållbara och ansvarsfulla turismupplevelser – för att ge distansarbetare den balans mellan arbete och privatliv de letar efter.

Distansarbetare kan enkelt kombinera arbete och lek. Njut av stads- eller strandsemestern med favoritaktiviteter från spa och massage till golf eller cykling, från lyxig yachtupplevelse till ansvarsfull turism med låga koldioxidutsläpp före eller efter jobbet.

Medan etablerade destinationer som Bangkok, Chiang Mai och Phuket är utmärkta platser för distansarbete, blir Ko Pha-ngan alltmer populärt bland distansarbetare från hela världen. Här är några rekommendationer om samarbetsutrymmen på dessa destinationer.

KO PHA-NGAN

Ko Pha-ngan och det omgivande området växer i popularitet tack vare sina underbara stränder och avslappnade livsstil på tropiska öar, och är en idyllisk plats för distansarbetare som njuter av lugn och ro och en fridfull miljö. Dess närhet till och lättillgängliga från närliggande Samui – en annan av Thailands mest kända öar – bidrar till dess attraktionskraft.

När man tar sig tid från jobbet kan distansarbetare njuta av ett brett utbud av roliga aktiviteter som att klättra Khao Ra till Ko Pha-Ngans högsta punkt, dyka eller snorkla, åka motorcykel runt ön, smaka på läckra låga priser snacks på nattmarknaden (Pantip Market), och utforska Mu Ko Ang Thong National Marine Park. Det finns ett bra urval av co-working-utrymmen med högkvalitativ internetuppkoppling, till exempel:

Secret Place Hotel & Coworking är lämplig för att samarbeta, träffa och umgås med andra internationella distansarbetare. www.secret-place.info

The Hub är en del av Hustle Club Koh Phangan. Samarbetsutrymmet erbjuder ett konferensrum, varma och kalla skrivbord, ergonomiska stolar och Wi-Fi. www.hustle-club.co/the-hub

Koh Space erbjuder en vänlig, avslappnad ö-atmosfär med ett konferens-/Skype-rum, ett delat arbetsutrymme i öppen planlösning och en lounge på övervåningen och ett gemensamt utomhuskök, plus pålitlig internetanslutning. https://kohspace.com/.

BANGKOK

Den livliga staden Bangkok är ett centrum för kultur och arv med en varierad matscen och ett rikligt utbud av reseupplevelser. Överlägsen infrastruktur, högkvalitativ internetuppkoppling, utsökt mat och vänlig lokalbefolkning, samt ett växande antal samarbetsutrymmen är det som gör att distansarbetare väljer att arbeta på distans i Bangkok. Här är några exempel.

The Hive Thonglor upptar sju våningar med hot desks, dedikerade skrivbord, konferensrum, mötesrum, plus en vacker cafélounge och terrass på taket. www.thehive.co.th

Launchpad är co-working space och servade kontor med över 2,000 100 kvadratmeter yta och över XNUMX stora skrivbord specialdesignade för en optimal arbetsmiljö. www.launchpad.co.th

Glowfish erbjuder en delad arbetsyta som består av personliga och hot desks och privata kontor. www.glowfishoffices.com

CHIANG MAI

Chiang Mai är välkänt för sin kuperade terräng, svala klimat, särskilt under de kallare månaderna, riklig natur, kulturella attraktioner, vandringsgator, distinkta hantverk och livets långsamma tempo. När det kommer till moderna faciliteter och tjänster för distansarbete är Chiang Mai oöverträffad, särskilt urval av samarbetsutrymmen.

Punspace Wiang Kaew är en gammal läskflaskfabrik som hade renoverats för att vara arbetsplatsen och erbjuder varma/svala skrivbord, privat kontor, mötesrum och evenemangsutrymmen samt kaféer, restauranger och foodtrucks. www.punspace.com/coworking-space

Nav53 erbjuder olika typer av utrymmen inklusive privat kontor, tyst rum, mötesrum, verkstadsutrymme och konferensrum plus ett tupplurrum med massagestol, ergonomiska stolar, privata Skype-rum och en lounge. www.hub53.com/coworking

StarWork erbjuder full flexibilitet från hot desks till fasta sittplatser, snabbt oavbrutet internet, utskriftstjänster, tupplurar och mötesrum. www.starworkchiangmai.com/coworking-space

PHUKET

Phuket är en av Thailands mycket älskade stranddestinationer, med allt från ett brett utbud av boendealternativ och attraktioner till stränder och shopping. Det är hem för en stor expat-gemenskap och är en hotspot för globala distansarbetare, med ett varierat utbud av boende och samarbetsutrymmen.

Grind Time Co-Workspace & Cafe (Chalong Bay) är en kreativ och rolig arbetsupplevelse som erbjuder privata kontor, dedikerade skrivbord, mötesrum, telefonkiosker för konferens/Skype-möten, social yta och 24-timmars tillgång med nyckelkortssystem. www.grindtime.space/coworking-space-phuket-chalong-bay

Projektet Phuket är en ren, bekväm och prisvärd delad arbetsyta med två inomhuszoner, tre privata samtalsrum och över fem olika stolalternativ. Beläget i centrum av Rawai på Saiyuan Road, finns det en rad produkter från dagskort till virtuella kontorsinställningar. www.projectphuket.com

Phuket Flamingo är ett co-working-rum vid stranden i den lugna bukten Ao Yon, som erbjuder ett urval av luftkonditionerade rum och vid stranden med komplett utrustning och faciliteter. www.phuketflamingo.com/co-workingspace.

Thailand erbjuder en balans mellan arbete och fritid, vilket gör det möjligt att utforska Thailands många destinationer samtidigt som du är fokuserad på projekt och karriärmål. Allt du behöver är en bärbar dator eller smartphone, och du kan arbeta problemfritt var som helst.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.