Phukets största berättelser från den senaste veckan: Första taxiappen tillåten på flygplatsen och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 28 augusti 2023 till söndagen den 3 september 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En 50-årig australisk man dog efter att han föll från sjätte våningen i en parkeringsbyggnad på Phukets internationella flygplats.

TPN Media ger sina kondoleanser till offrets vänner och familj.

2. Mystiskt skräp hittades på Karon Beach och en utredning pågår för att identifiera exakt vad det är.

Mer mystiskt skräp har hittats på en strand i Phang Nga.

Det är inte klart om föremålen som hittats här och i Phuket är relaterade. De är fortfarande inte identifierade.

3. En kinesisk kvinna greps på Phukets internationella flygplats efter att hon upptäcktes använda andras pass.

Hon har åtalats för att ha rapporterat falsk information till tjänstemän och för att ha använt andras pass som kan orsaka skada på andra.

4. En sällsynt Blue Dragon Sea Slug hittades på Karon Beach i Mueang Phuket.

De finns mestadels i de varma haven i Australien, Sydafrika och Europa.

5. "Grab"-taxibilar är nu tillåtna som den första applikationstaxitjänsten för att betjäna Phukets internationella flygplats från och med idag (1 septemberst).

Den första taxiapplikationen som nu tillåts komma in på Phukets internationella flygplats är Grab.

6. En kazakisk tonåring har rapporterats saknad efter att han simmade i havet vid Thalang.

Kroppen av en 18-årig kazakstansk turist hittades uppspolad på Nai Yang Beach i Thalang-distriktet i Phuket på söndagsmorgonen. Kroppen hittades cirka 2 kilometer från den första händelseplatsen.

Vila i frid.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.