Esso lämnar den thailändska marknaden efter 129 år

PRESSMEDDELANDE:

Petroleumbolaget Esso Thailand har förvärvats av Bangchak, efter att ExxonMobils förvärv av majoritetsandelar genomförts. Essos bensinstationer över hela landet kommer att drivas under Bangchaks varumärke från och med imorgon.

Förvärvet av Esso Thailand av Bangchak Corporation är nu klart, där det Thailand-baserade petroleumbolaget förvärvar en majoritetsandel på 65.99 % i Esso Thailand från ExxonMobil Asia Holdings. Efter slutförandet av denna affär kommer cirka 700 Essos bensinstationer över hela landet att börja fungera under Bangchaks varumärke.

Chaiwat Kovavisarach, koncernchef och VD för Bangchak, sa att företaget hade slutfört förvärvet för 22.6 miljarder baht av Essos ordinarie aktier.

Detta förvärv markerar slutet på Essos 129-åriga verksamhet i Thailand, där alla Essos bensinstationer helt ändras till Bangchaks inom 2 år.

Denna affär hjälpte Bangchak att öka sin totala bensinraffinaderikapacitet till 174,000 800 fat per dag och utökade sitt nätverk av bensinstationer till cirka XNUMX platser över hela landet.

Företaget planerar nu att öka sin raffinaderikapacitet till 294,000 2,200 fat per dag, vilket i praktiken gör det till det största oljeraffinaderiföretaget i Thailand, och utökar sitt nätverk av bensinstationer till XNUMX XNUMX platser.

Bangchak kommer att leverera sina petroleumprodukter i världsklass till tidigare Esso-stationer. Företaget säger att alla dess produkter är miljövänliga och har fått kvalitetscertifieringar från Department of Energy Business.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.